Venstre fusker med tal om kontanthjælpen

Hvis man får 24.000 udbetalt hver måned, så kan man godt leve et anstændigt liv. Jeg siger ikke, at det er et liv i sus og dus, men vi må også se på om vi kan få pengene til at strække.

V_kender_ikke_familie

Det siger Venstre Inger Støjberg i en kommentar til TV2’s gennemgang af familien Poczkajs økonomi. Den sønderjyske kontanthjælpsfamilie med far mor og fem børn får mere end 400.000 kroner i offentlige ydelser. På den måde ligner familien den ikkeeksisterende kontanthjælpsfamilie, som Venstre bragte på banen i partiets store kampagne i sidste uge.

Det svarer til den nuværende kontanthjælp, så hvad er ændringen Inger Støjberg ? 24.000 kroner udbetalt er ikke mange penge for en familie på 5 personer, når der skal betales skat, husleje, tøj, mad. Og man løser ikke familiens vilkår ved at sætte skatten ned med 100 – 300 kroner, som den realistiske skattenedsættelse fra Venstre vil give familien om måneden.

Når man som Inger Støjberg har en løn på 58.333 kroner om måneden plus fradrag for dobbelt husførelse, en ekstra fri lejlighed i København, fri rejse mellem bopæl og arbejdsplads og skattefri diæter plus det løse som for eksempel foredragshonorarer, så er det vanskeligt at sætte sig ind i en kontanthjælps families vilkår, det indrømmer jeg gerne.

Forskellen mellem kontanthjælp og lønnet arbejde:

Frank_jørgensen

Venstre fusker bevidst med kontanthjælp ydelserne.

Venstre, Danmarks Liberale Parti og Inger Støjberg fusker med deres tal for kontanthjælpsmodtagere. Lad os bare tage et eksempel. En HK familie på mindstelønnen 110 kroner på de samme vilkår som Venstres kontanthjælpsfamilie reguleret på sociale ydelser ved den højere indkomst, den har samlet 33,80 mere i timen mere ved at gå på arbejde – IKKE 6 kroner som Venstre påstår.

Det her må ikke ende i en talkrig mellem de politiske partier, fordi det drejer sig om mennesker og familier, der uforskyldt er kommet i en social deroute enten på grund af sygdom eller ledighed.

Efter 2½ år med Lars Løkke og Inger Støjberg på førersædet i statsministeriet mistede Danmark over 100.000 arbejdspladser til udlandet. Arbejdspladser som er reduceret med over 40.000 af den røde regering og der er 32.000 på vej i følge Dansk Industri i den kommende 2 års periode.

Men summa summarum- indtil vores kontanthjælps familier får et arbejde eller bliver raske, så skal de behandles fair med en kontanthjælp, som ikke ødelægger familiens muligheder for leve et anstændigt liv. Se min oplistning over forskellen mellem kontanthjælpsydelser og lønnet arbejde.

 

Share This Post

One thought on “Venstre fusker med tal om kontanthjælpen

  1. Pingback: CEPOS – Venstres forlængede arm manipulerer med sandheden………. | Bjerggaards synspunkter

Skriv et svar