Hvad får du for 149 kroner til London?

Alessandra kender Ryanair indefra……. Hun fik cirka 10.000 kroner om måneden for arbejdet i det irske luftfartsselskab.

Vi fik kun fuld løn for de timer, vi var i luften. De dage, hvor man stod standby i lufthavnen, betalte de 30 euro for en hel dag, selv om vi havde forskellige administrative opgaver. Skete der noget, skulle vi være klar til at gå om bord i et fly med det samme. Vi havde også standby-dage derhjemme, men dem fik vi slet ikke løn for“.

ansat_ryanair

Jeg følte mig fanget i en fælde, for jeg skyldte både firmaet penge for mit introkursus og for uniformen. Når man i forvejen får en meget lav løn på mellem 1.100 euro (cirka 8.200 kroner) og 1.800 euro (cirka 13.400 kroner) om måneden, så kan du forestille dig, at det ikke hænger sammen“,
Alessandra Cocca, tidl. stewardesse hos Ryanair.

Ryanair afviser fortsat at indgå dansk overenskomst. Derfor har 3F sammen med en række andre fagforbund sendt det andet varsel om en sympatikonflikt. Ryanair havde i går eftermiddag sin første afgang fra København. Fagbevægelsen er klar til blokade af det kontroversielle flyselskab, men den…

 

ryanair_kbh

Ryanairs personalechef Edward Wilson (tv.) har sammen med selskabets kommercielle direktør David O’ Brian flere gange været i København for at tale varmt om Ryanairs planer i den danske hovedstad. Her er de fotograferet ved et pressemøde i sidste måned. Kilde: 3F.

 

Piloter og stewardesser ombord på flyet vil ikke være dækket af dansk overenskomst. Og det er der heller ikke udsigt til, at kabinepersonalet vil være, når Ryanair for alvor starter flyvninger op i København i næste uge. Ryanair afviser fortsat en dansk overenskomst med LO-forbundet Flyvebranchens Personale Union (FPU), som organiserer kabinepersonalet.

Vil du selv arbejde under de vilkår, som Ryanair tilbyder sine ansatte?

Vil du det, så køb en billet til 149 kroner til London og vær sikker på de ansatte arbejder som slaver under en sulteløn, hvis ikke så køb din flybillet hos et luftfartselskab, der behandler sine ansatte godt.

Jeg vil ikke flyve med Ryanair før det har indgået en dansk overenskomst.

Share This Post

Skriv et svar