Stå sammen i Billund lufthavn………

Facebook er god til at skabe hurtige resultater, se bare “Storm” sagen, der aktiverede cirka 2500 i eftersøgningen af den 2 årige dreng på få timer i går.

Og hvem husker ikke Restaurant Vejlegården entre på Facebook med Venstres Kristian Jensen og Inger Støjsender samt Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl  sidde og spise gratis stegt flæsk, hvor prisen for det var en useriøs kritik af 3F Vejle.

De forsvandt meget stille ud af kampagnen, da restaurantens leder blev anklaget for en påsat brand, da han havde et underskud på 700.000 kroner på et driftsår. De har været påfaldende tavse om fagforeninger siden, men de har helt sikkert ikke opgivet deres “korstog” mod dem.

Forinden det skete, så havde der kørt en heftig debat på Facebook mod 3F Vejle, 3F og LO. En debat som ligner den en selvstændig fra Billund nu har startet mod fagbevægelsen for at “bevare” arbejdspladserne og Ryanair i Billund Lufthavn.

billund

Jeg har stor respekt for man i det midtjyske vil bevare arbejdspladser – også i lufthavnen…. for der er stadig cirka 390 fyrede medarbejdere fra LEGO, der endnu ikke har fået et nyt job. Jobs hænger IKKE på træerne i det område, som i mange år har været favoriseret af LEGO Koncernens mange arbejdspladser.

Men i stedet for at gå i panik over Ryanair truer med at lukke arbejdspladser i Billund Lufthavn, så er der grund til at se på hvor mange arbejdspladser, der reelt lukkes, hvis firmaet gør det?

I forvejen er kabine personalet i overvejende grad ikke danskere og dermed ikke danske arbejdspladser. Og hvor mange danskere er så placeret på “jorden” i Billund Lufthavn ved check inn, servicering af fly og bagage håndtering? Jeg kender IKKE tallet, men har hørt tal på under 100 personer.

Det er meget alvorligt for dem, det betvivler jeg IKKE og jeg har sympati med dem.

Ryanair har kørt en kampagne om de fortsat vil flyve på Billunds 14 ruter på trods af blokader. Det kan de sikkert i en periode, men det vil være uholdbart for flyselskabet, for der vil være problemer med bagagehåndtering, brændstof påfyldning og service på fly. Jeg går ikke ud fra man flyver med defekte fly fra Billund Lufthavn? Og hvor længe vil flypassagererne leve med det?

Jeg tror på medarbejderne i Billund Lufthavn kan se længere end til Ryanairs propaganda og de borgerliges “Vejle Lobbyisters” forsøg på at knække den danske model.

Stå sammen i Billund, der er lys for enden af tunnelen…..

Et marked på 800.000 flyrejser er attraktivt i Danmark, der vil komme et nyt flyselskab, der overtager efter Ryanair. Gevinsten vil være et godt job i Billund Lufthavn med gode løn- og arbejdsforhold.

************

Laura Louise Nitschke skriver på Facebook gruppen:
Er godt nok ved at blive træt af at se voksne mennesker spamme denne her gruppe med deres spydige og barnlige kommentarer. Hvis I ikke er enige med gruppens formål, så meld jer ud.”

 

ryanair_9-juli_A

Jeg svarer hende…..
Kære Laura Louise Nitschke – jeg løber risikoen for at blive kaldt barnagtig, fordi du ikke kender til arbejdsforholdene i Ryanair.

En månedsløn på 500 euro, som IKKE er unormalt i følge de otte kabinemedarbejdere DR TV har talt med i Billund får, som IKKE tør udtale sig til kamera, fordi de så bliver fyret. Ferie uden løn. De skal selv betale uniform. De skal selv betale sygdomsfravær og sådan fortsætter det.

Er det arbejdsvilkår, du selv vil finde dig i og arbejde under?

Og lad nu vær med at fortælle mig den sædvanlige Ryanair parole “de kan bare sige op“, for det kan de ikke. De kommer fra et Østeuropa, hvor der er en mega høj arbejdsløshed for unge.

Selvfølgelig vil det på den korte bane koste arbejdspladser i Billund, men de vil opstå igen, når et andet flyselskab overtager flyruterne, for markedet på 800.000 flyrejser i et lille land som Danmark er attraktivt. Men der opstår et nyt problem for de medarbejdere, der bliver fyret, for de står ikke i a-kasse, for det vil Ryanair heller ikke acceptere…….

Jeg håber du på et tidspunkt forstår sammenhængen i konflikten og begynder at se pragmatisk på den. Fortsat god dag til dig.”

 

Bent Fomsgaard skriver på Facebooke gruppen Billund Lufthavn:
Nu er den altså gal igen, og det gør mig vred. Det kan ikke være rigtigt. Lever vi ikke i et frit land? Vi har demokrati og frihed – IKKE enevælde! Skal de store fagforeninger stadig diktere alt? Det må være på tide, at fagforeningstvangen reelt ophører i Danmark. Vi må have ændret nogle love. Gør sympatiaktioner ulovlige! Hvis dette er “den danske model”, som mange er så stolte af, så afskaf den!”

rayanair_9_juni_2015

Jeg svarer ham…….
“Er det en ny Vejlesag med mennesker der af den ene eller anden grund er mod fagforeninger, der nu ytrer sig mod det faglige sammenhold? Her er der også tale om en arbejdsgiver der af ideologiske grunde IKKE ønsker en overenskomst.

En arbejdsgiver som end IKKE gider høre på kravene til en overenskomst, som truer medarbejdere og offentlige personer med retssager til IKKE at udtale sig om arbejdsforholdene i Ryanair. Hvis arbejdsforholdene er så gode, som Ryanair fortæller, så er der vel intet at skjule……

Man skal være meget ukendt med den danske model for at forsvare Ryanair på de konditioner.

I min verden står det Ryanair frit for at forlade Billund, men et marked på 800.000 rejser er et attraktivt marked i Danmark og vil hurtigt blive overtaget af andre flyselskaber. Arbejdspladserne som Ryanair nedlægger vil genopstå i løbet af meget kort tid, for markedet er der og dermed også arbejdspladserne. God vind til medarbejderne i Billund og lad Jer ikke spænde for “Vejle ideologien”, der kun har til formål at ødelægge fagforeningerne.”

Share This Post

Skriv et svar