Dansk Folkeparti tager boligtilskud fra de svage ældre….

Dansk Folkeparti stemte tirsdag for en lov, der ifølge Ældre Sagen betyder, at flere end 100.000 ældre mister mellem 5.000 og 8.000 kroner om året.

Det æder nærmest en folkepension fuldstændig op, og hvis man skærer i boligydelsen, er der ikke noget tilbage“, sagde Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen (DF) dengang til Avisen.dk.

Loven er er en del af finansloven for næste år, som er indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. Det var oprindeligt Venstre, der foreslog at spare på boligydelserne til ældre, og dengang blev forslaget skudt ned af Dansk Folkeparti.

Hvis Finansloven som ventet går igennem, betyder det ifølge beregninger fra Ældre Sagen, at mellem 150.000 og 175.000 pensionister mister op til 8.000 kroner om året, fordi de selv skal betale mere i husleje.

Enkelte vil miste helt op til 30.000 kroner om året. Det ærgrer Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen. Det er typisk folk med meget små indkomster, der mister pengene. Det er typisk personer, der flytter i ældrebolig eller plejebolig. De bliver henvist til det af kommunen, fordi de er så svage, siger han.

De ældre har bidraget med en efterløns- og pensionsreform, hvor der er 18.000.000.000 kroner til rådighed i 2019. De 640 mill. kroner er allerede til rådighed med efterlønsreformen, hvor man skal være 61 år for at modtage den“, siger Bjarne Hastrup, Ældre Sagen.

Fredag den 4. december stemte Dansk Folkeparti imod et ændringsforslag fra oppositionen, der ville afværge minusvækst i kommunerne. Det krævede tilmed kun, at én fra Dansk Folkeparti havde stemt for. Så spinkelt er det borgerlige flertal med Dansk Folkeparti, at én DF-stemme ville have været nok til at afværge minusvækst. Det skete på trods af DF før valget lovede en vækst på 0,8% årligt!

Dansk Folkeparti (DF) klarer det fint selv med de mange brudte valgløfter, senest med deres deltagelse i finanslovsforhandlinger, hvor de stemmer for minusvækst og nu med deres politik overfor de absolut svageste ældre.

Dennis Flydtkjær, skatteordfører for Dansk Folkeparti sagde i august 2014: “Jeg synes ikke, at man skal straffes, bare fordi man har sparet op til sin alderdom i stedet for at have brugt pengene på tant og fjas“.

Share This Post

Skriv et svar