Ingers jul i satirisk streg……

Politiken tegner Anne Marie Steen Petersen har begået en god og meget fortællende tegning i Politiken. Det er gået ud over vore integrationsminister Inger “Støjsender” Støjberg.

Den kvinde, der tror hun er klogere og mere demokratisk en Folketingets ombudsmand, som hun godt nok (måske) respekterer, men som hun ikke har i sinde af efterleve hans klare og præcise kritik af 4 annoncer indrykket i libanesiske aviser.

Tegningen er en fortolkning af en aktuel dagsorden. Det ligger i satire tegningens væsen, at den skal være grænsesøgende
Anne Mette Svane, chefredaktør på Politiken

Hun fortsætter:
Inger Støjberg som politiker deler jo vandene, og hun bliver dæmoniseret i et vist omfang. Tegningen er bragt på vores debatsider, som jo adskiller sig klart fra Politikens journalistik.

Politiken er stadig afsenderen, men jeg tror godt, Politikens læsere kan kende forskel på det holdningsunivers, der er på Politikens debatsider, og så vores journalistik.

Vi kunne aldrig finde på at dæmonisere Inger Støjberg i vores journalistiske artikler“.

ingers_jul

Tegningen fortæller tydeligt Ingers politik omkring flygtninge………. i en skarp streg med symbolet på hendes flygtninge politik hængende yderst på grangrenen med fare for at falde ned, hvis Ingers arm rammer snoren inden hun brænder fingeren på den brændende tændstik.

Meget apropos snoren, så er den ledsagende tekst til tegningen ” …. når du strammer garnet, kvæler ……” fra en kendt dansk julesang.

Sjovt nok er det de sammen mennesker, der kritiserer Politiken og tegneren for tegningen af “Ingers jul”, de samme mennesker, der intet så forkert i Muhammed tegningerne, som Flemming Rose brugte megen tid på at få bragt i Jyllands Posten. Dengang var det vigtigt for ytringsfriheden at genere verdens muslimer.  Dengang var jeg mod publiceringen, fordi man ikke skal genere menneskers religiøsitet.

Men jeg ser intet forkert i Anne Marie Steen Petersens tegning, den er hverken værre eller bedre end de satiriske tegninger dagbladene bragte at den daværende Statsminister Helle Thorning-Schmidt, hvor intet var helligt for de mennesker der nu kritiserer Politiken.

Jeg bringer et par stykker her, der har en dagsorden med at udstille Helle Thornings intellekt og køn, her var der påfaldende tavshed fra David Trads, Anne Sophia Hermansen, Jakob Ellemann-Jensen, Suzanne Bjerrehuus med flere,  der nu er forargede over Politikens tegning…….

Jeg vil ikke vige tilbage fra at kalde dem for hyklere.

blaa_kjole mintanker

glatis

 

Share This Post

Skriv et svar