Anker er gået bort…….

Jeg sender en hyldest til Anker Jørgensen, tidligere statsminister, der sov stille ind i dag omgivet af sin nærmeste familie. Han blev 93 år gammel.

tak_anker

Så godt som alle i Danmark har et billede af, hvem Anker Jørgensen var. Fra de ældre generationer til de helt unge. Hvad enten man husker ham fra tiden som førstemand i fagbevægelsen. Siden som folketingspolitiker – og senere som statsminister. Eller man mindes ham som statsministeren alle danskere var på fornavn med. Som symbolet på det Danmark, vi alle har stærke følelser for. Og som vi holder af.

Anker holdt begge ben solidt plantet på jorden uanset hvilke poster han bestred, også da han blev kuppet til statsminister af Jens Otto Krag dagen efter danskerne stemte sig i Fællesmarkedet.


 

DR2 Deadline 1. maj 2007.

Uploadet den 6. sep. 2010
Anker Jørgensen og Henrik Hansen i DR’s Deadline den 1. MAj 2007, i forbindelse med udgivelsen af hyldestalbummet “De største er de små”, ifm. Anker’s 85 års fødselsdag.

Tak tillidsmand

 
Uploadet den 12. feb. 2012
En hyldestsang til Anker Jørgensen på hans 60-års fødselsdag.
Skrevet af Carsten Bo og her fremført af 40 i Feber i foråret 1986.

Grundvigs_kirken
Lørdag 2. april klokken 13.00 bliver den tidligere statsminister efter eget ønske bisat fra Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i det nordlige København, oplyser Socialdemokraternes pressetjeneste. Der er efter Ankers ønske fri adgang til den kirkelige handling, men pladsen bliver trang.

Æret være hans minde.

 

Share This Post

Skriv et svar