Palads revolution i Danske Bank….

Der er oprør på vej mod bestyrelsen i Danske Bank, hvilket er naturligt, da bestyrelsen har snorksovet i sagen om hvidvaskning af mange milliarder kroner.

Flere penge, end der er indestående i de estiske banker. En sag, der burde have fået bankens ledelse og bestyrelse op af de dybe lænestole.

Estland [ˈæsdˌlan’], officielt Republikken Estland, er et land i den baltiske region i Nordeuropa. Det grænser mod nord til Finske Bugt, til vest mod Østersøen, til syd mod Letland samt den østlige grænse mod Rusland, som hovedsagelig består af søen Peipus på 3.555 km². Wikipedia
 

Banker i Estland, som har været centrum for hvidvasksagen i Danske Bank, har håndteret omkring 6500 milliarder kroner i udenlandske transaktioner mellem 2008 og 2015.

Det oplyser den estiske centralbank ifølge Bloomberg, skriver Ritzau Finans.

Estlands BNP 25,92 milliarder US stillet op mod et formodning på hvidvask/gennemstrømning af 6500 milliarder US, det burde have fået selv den mest dvaske bestyrelsesformand og administrerende direktør i Danske Bank til at undersøge, hvad foregår der i vores estiske filial?

 

Tilliden i det danske samfund til banken har fået sig et knæk. Og vi mener, at det rigtige ville være at få en ny ledelse, nye ansigter på, for at kunne drive banken videre trods de skyer, der hænger over den.

Sådan siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der er bestyrelsesformand i A.P. Møller Holding, som ejer 20 procent af aktierne i Danske Bank og har taget initiativet til udskiftningen i Danske Bank, til TV 2.

Det er en fornuftig beslutning, mener jeg, selvom den kommer meget, meget sent…….

Den nuværende formand for Danske Bank Ole Andersen er hermed fyret. Det er en formsag på Danske Banks ekstraordinære generalforsamling at få sat Karsten Dybvad i formandsstolen.

Karsten Dybvads første opgave bliver at få direktionen på plads i Banken og genoprette Danske Banks ry og levned, som en velanset virksomhed.

 

 

Share This Post